De omgeving

Wat is er te zien in de buurt?

Op een steenworp afstand kunt u genieten van de schitterende omgeving. Onthaasten op het strand, een eeuwenoud kasteel verkennen en de vuurtoren beklimmen voor een adembenemend uitzicht. Combineer een verblijf bij De Bonte beleving met al het moois wat Walcheren te bieden heeft.

Tien tips

Voor een onvergetelijke vakantie

 Westhove

Wandeling naar Kasteel Westhove

Vanaf De Bonte beleving loop je door het bos naar Kasteel Westhove. Tijdens de wandeling is er veel te zien: een vervallen bunker uit de Tweede Wereldoorlog, herten die met grote sprongen in het groen verdwijnen en een statige laan met knoestige bomen. Het kasteel is ruim zevenhonderd jaar na de bouw nog steeds een imposante verschijning. In het kasteel is een hostel gevestigd, maar je kunt er ook gewoon genieten van een drankje in de bar. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten, in de schaduw van de oudste boom van Zeeland.

Wandeling naar Kasteel Westhove

Vanaf De Bonte Beleving kun je door het bos naar Kasteel Westhove wandelen. Tijdens de wandeling is er veel te zien. Een vervallen bunker uit de Tweede Wereldoorlog, herten die met grote sprongen in het groen verdwijnen en een statige laan met knoestige bomen. Het kasteel is ruim zevenhonderd jaar na de bouw nog steeds een imposante verschijning. In het kasteel is een hostel gevestigd, maar je kunt er ook gewoon genieten van een drankje in de bar. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten, in de schaduw van de machtige kastanjeboom.

Terra Maris

Pal naast Kasteel Westhove en dus op loopafstand van De Bonte beleving vind je Terra Maris. Dit museum is een aanrader voor natuurliefhebbers. Je kunt er ronddwalen in de kasteeltuin, alles te weten komen over het ontstaan van het Zeeuwse landschap of met een gids natuurgebied de Manteling verkennen. In de zomer zijn er regelmatig leuke evenementen in de kasteeltuin.

Terra Maris

Pal naast Kasteel Westhove en dus op loopafstand van de Bonte Beleving vind je Terra Maris. Het museum is een aanrader voor natuurliefhebbers. Je kunt er ronddwalen in de kasteeltuin, alles te weten komen over het ontstaan van het Zeeuwse landschap, of met een gids het natuurgebied de Manteling verkennen. In de zomer zijn er regelmatig leuke evenementen in de kasteeltuin.

En dan verder…

Door het bos, de duinen over en zo het strand op!

 Het strand

Voel eens hoe het zand onder je voeten wegspoelt

Wegzakkend mijmeren over de toekomst die aan komt waaien met de wind

Onthaasten op het strand

Welk weer het ook is, een uitstapje naar het strand is altijd de moeite waard. Vanaf De Bonte beleving is het maar twintig minuten lopen naar het strand. Het is een mooie route door het bos en de duinen. In de zomer kun je op het brede strand eindeloos zonnen, zwemmen en genieten. Maar ook in de herfst en de winter kun je heerlijk onthaasten aan het strand. Maak een flinke wandeling langs de ruisende branding, verzamel mooie schelpen om mee te nemen naar huis of schuif aan in een van de strandclubs.

Van de natuur naar

Inkopen doen op het marktplein in Middelburg

 Middelburg

De markt in Middelburg

Struinen op de Middelburgse markt. Voor veel Zeeuwen is dat op donderdag vaste prik. De Middelburgse markt is een van de grootste in de regio. Je kunt hier terecht voor lokaal geteelde producten, versgebrande noten, Zeeuwse bolussen en andere lekkernijen. Een bezoek aan de markt kun je perfect combineren met shoppen in de winkelstraten, een rondvaart door de grachten of een lekkere lunch in een van de restaurants die Middelburg rijk is.

Na een lange dag…

Gezellig lekker eten samen

 Oostkapelle

Genieten van een echte Zeeuwse bolus

Een lekker tussendoortje na een fikse strandwandeling…

Of smullen bij De Pannekoekenbakker

Er zijn niet zoveel pannenkoekenrestaurants waar in de zomer elke avond een rij mensen staat te wachten. Bij De Pannekoekenbakker in Oostkapelle (op 1 kilometer afstand van De Bonte beleving) is dat wel het geval. Logisch, want hier eet je pannenkoeken zoals je ze nog nooit eerder hebt geproefd. Ga je voor de Cheeseburger Pannenkoek, de Vispannenkoek of toch de Zeeuwse Mosselpannenkoek?

Tijd voor een opfrisser

Kijken kan natuurlijk ook

 De zee

Ga de uitdaging aan en leer golfsurfen

Toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan deze vakantie golfsurfen, skimboarden of suppen. Net achter Domburg, bij strandovergang Noordduine, ligt de beste surfspot van Zeeland. Hier kun je materiaal huren en surfles volgen. De eerste keer van een golf afglijden geeft een magisch en onvergetelijk gevoel. Ook als je zelf niet zo’n sportieveling bent is het surfstrand een bezoekje waard. Dan kun je vanaf het terras de trucjes van de lokale surfhelden bewonderen.

Wegdromen…

Of bijpraten tot de zon is weggezakt

 De zon in de zee zien zakken

Uitzicht vanaf de Panoramaweg

Misschien is de Panoramaweg tussen Domburg en Westkapelle wel de mooiste weg van Nederland. Hier rijd je met de auto pal langs de golvende Noordzee. Draai het raampje open en je ruikt de zee en hoort de branding. In Westkapelle zelf kun je leuke foto’s maken bij de tank die op de dijk staat. Ook leuk is het beklimmen van de hoge vuurtoren, die je al van grote afstand ziet staan. De lange klim wordt beloond met een adembenemend uitzicht.

Uitzicht vanaf de Panoramaweg

Misschien is de Panoramaweg tussen Domburg en Westkapelle wel de mooiste weg van Nederland. Hier rij je met de auto pal langs de golvende Noordzee, draai het raampje open en je ruikt de zee en hoort de branding. In Westkapelle zelf kun je leuke foto’s maken bij de tank die bij het dorp bovenop de dijk staat. Ook leuk is het beklimmen van de grote vuurtoren, die je al van grote afstand ziet staan. De lange klim wordt beloond met een adembenemd uitzicht.

Luisteren naar het windorgel

Vlissingen is een stad aan het water. Vanaf de uitgestrekte boulevard zie je de grote schepen varen die onderweg zijn naar Antwerpen. Aan het einde van de boulevard staat het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter, die in de Scheldestad geboren werd. Helemaal aan de andere kant van de boulevard steken een flink aantal metershoge bamboepijpen de lucht in. Als het waait komt dit windorgel tot leven en kun je genieten van het muzikale kunstwerk.

Luisteren naar het windorgel

Vlissingen is een stad aan het water. Vanaf de uitgestrekte boulevard zie je de grote schepen varen die onderweg zijn naar Antwerpen. Mascotte van de Scheldestad is zeeheld Michiel de Ruyter, aan het einde van de boulevard staat zijn standbeeld. Helemaal aan de andere kant van de boulevard steken een flink aantal metershoge sprieten de lucht in. Als het waait komt dit windorgel tot leven en kun je genieten van dit muzikale kunstwerk.

 Attracties

Cultuur en historie in Veere

In het centrum van Veere lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De historische gebouwen zien eruit om door een ringetje te halen. Parkeer de auto aan de rand van het stadje en ga te voet op verkenningstocht. In de eeuwenoude straatjes vind je leuke winkeltjes, goede restaurants en verrassende kunstateliers. In juli en augustus is er op dinsdag een historische markt. Met oude ambachten en klederdracht komt het verleden dan tot leven.

Dagje uit met het gezin

In de omgeving zijn meerdere parken die de moeite waard zijn voor een dagje op stap met het hele gezin. Deltapark Neeltje Jans ligt op de grens tussen de Noordzee en de Oosterschelde. Leuke attracties zijn de orkaanmachine, de zeeleeuwenshow en de waterglijbaan. Je kunt ook de omgeving verkennen tijdens een rondvaart vanaf Neeltje Jans. In het centrum van Vlissingen vind je het Arsenaal, een maritiem pretpark in een historisch wapenmagazijn. In het miniatuurpark Mini Mundi in Middelburg ontdek je alle markante gebouwen van Walcheren. De bijbehorende indoorspeeltuin is ideaal voor een regenachtige dag.

Meer tips?

Meer weten over de bezienswaardigheden in de omgeving? Tijdens uw verblijf geven we graag meer tips voor een leuke vakantie.

Beleef de
rust, ruimte en natuur

Vragen?

Hebt u vragen? Stel ze gerust…

Antwoorden

Misschien vindt u een antwoord bij de ‘veelgestelde vragen‘?

mail@debontebeleving.nl

Oude Domburgseweg 1

4356CA Oostkapelle NL 

+31 (0)6 - 237 660 33